Werkwijze

Lees over strategische marketing en mijn stappenplan voor een goede samenwerking.

Strategische marketing

Bij Lieke-Online bouwen we samen aan jouw bedrijf door middel van strategische marketing. Met strategische marketing duiken we wat dieper in jouw bedrijf dan bij ‘normale’ marketing, om zo beter jouw doelen te kunnen behalen.

Wie ben jij en wat wil je bereiken met jouw aanbod / diensten?
Wat onderscheid jou ten opzichte van concurrentie, wat maakt jou uniek?
Wie is jouw doelgroep en wat heeft jouw doelgroep nodig?

Vanuit daar kunnen we de juiste keuzes maken wat betreft uitstraling, website lay-out, informatie, social media kanalen, tone of voice enzovoort. Hierdoor is het daadwerkelijk mogelijk langdurig toegevoegde waarde te bieden aan jouw doelgroep en daarmee jouw potentiële klanten.

Strategisch marketingplan

De beste manier om strategische marketing goed in te kunnen zetten is door het schrijven van een strategisch marketingplan. Met dit plan werken we aan een stevige basis van het bedrijf, om van daaruit op de juiste manier verder te kunnen bouwen. Het op maat geschreven plan bestaat uit de volgende onderdelen.

  1. Huidige situatie en marktanalyse
  2. Doelen en meten van resultaten
  3. Advies en plan van aanpak

Naar aanleiding van dit plan gaan we samen aan de slag! Bekijk hoe ik jou (structureel) kan ondersteunen onder Diensten.

Strategische website

Een website ontworpen vanuit strategisch oogpunt zorgt voor de juiste uitstraling van jouw bedrijf en focust op wat de bezoeker nodig heeft om over te gaan tot actie. De strategische website laat zien wat jou uniek maakt, geeft voldoende duidelijke informatie, wekt vertrouwen en zet uiteindelijk de potentiële klant aan tot actie. Meer details lees je op de pagina Tarieven.

Klik?

Samen gaan we aan de slag met jouw business. Daarom vind ik het erg belangrijk om eerst te kijken of we samen een klik hebben voor een goede samenwerking.

Tijdens een kort contactmoment polsen we eerst even of we elkaar kunnen helpen. Dit kan via telefoon, digitaal of gewoon op locatie. Dit eerste contactmoment is natuurlijk vrijblijvend.

Analyse

Na ons eerste contact stuur ik je een korte vragenlijst. Hierbij kun je alvast op je gemak even nadenken over de basis van jouw business en wat je wilt bereiken.

Misschien wil je betere zichtbaarheid? Meer focus? Betere overdracht van jouw boodschap? Meer websitebezoekers? Kickstart van je nieuwe bedrijf of event?

Zo krijg ik een duidelijk beeld van jouw bedrijf en wensen. De vragenlijst zullen we bespreken tijdens onze afspraak. Samen brainstormen we over de mogelijkheden om jouw business te laten groeien.

Start

Afhankelijk van jouw wensen en budget bepalen we wat het beste bij jou past.

Kies je voor structurele ondersteuning in jouw online marketing? Dan kunnen we samen écht bouwen aan jouw business en plan ik voor jou elke maand een aantal vaste uren in mijn agenda. Of kies je voor een eenmalig kort project, bijvoorbeeld enkel een website? Samen bepalen we wanneer deze werkzaamheden gepland worden.

Hebben we dit duidelijk? Dan maak ik een offerte op met daarbij onze afspraken duidelijk omschreven. Bij een akkoord ga ik voor je aan de slag!

Diensten

website

Regelen hosting / mail

Webdesign in WordPress

Webbeheer van website
(updaten, optimaliseren, monitoren)

social media

Facebook | Instagram | LinkedIn | Pinterest

Opzet kanaal, content maken en plaatsen,
event promotie, optimaliseren, monitoren*

teksten

Online | Offline

Teksten schrijven en redigeren
voor o.a. social media, e-book, website, nieuwsbrief

beeldmateriaal

Ontwerp van documenten
(cadeaubon / e-book)

Beeldmateriaal matchen bij teksten

Visuals en afbeeldingen opmaken
(Photoshop, InDesign, Canva, Lightroom)

nieuwsbrief

Consumenten | Relaties | Leden

Nieuwsbrief ontwerpen, schrijven, redigeren, uitsturen en monitoren

strategie

(Online) marketingstrategie creëren 
n.a.v. jouw informatie

Evalueren en bijsturen wanneer nodig, in overleg

*monitoren alleen beschikbaar in overleg op vaste werkdagen. Denk aan reageren op reacties en berichten van volgers.