Over Lieke-Online

Ik vertel je graag wat meer over mezelf en mijn bedrijf Lieke-Online!

Hi! Ik ben Lieke van de Ven, virtueel assistent bij Lieke-Online. Ik ben 29 jaar, opgegroeid in Hapert en woon momenteel in Hoogeloon. Allebei dorpen in de prachtige, natuurrijke Brabantse Kempen. Ik zou mezelf omschrijven als creatief, betrouwbaar, leergierig, gedreven en gevoelsmens.

CREATIVITEIT
Als je me zou vragen wat de rode draad in mijn leven is, zou ik creativiteit noemen. Al van jongs af aan ben ik creatief bezig met beeld, muziek, evenementen, interieur of het bedenken van innovatieve oplossingen. Niet voor niets koos ik voor mijn HBO-studie Commerciële Economie – International Event, Music & Entertainment studies aan de Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Tijdens deze studie kon ik me volledig uitleven: creatief beeld creëren in Photoshop en InDesign, teksten schrijven voor verschillende doelgroepen, het volledig bedenken en realiseren van innovatieve producten en events
. Ik ontwikkelde me hier in (strategische) marketing en leerde over o.a. Transmedia Storytelling, Experience Marketing en Trendwatching. Dit grote pakket aan creativiteit zorgde ervoor dat ik me volledig kon ontplooien!

OP GEVOEL
Na mijn studie ging ik aan de slag als online marketeer, maar ik kon mijn plekje niet helemaal vinden in het werkveld. Tijdens een mooi coachingstraject leerde ik weer teruggaan naar mijn gevoel en keek ik opnieuw naar wat mij écht gelukkig maakt. Wat ik vond was een sterke behoefte naar vrijheid, het ondernemerschap. Vrijheid zelf te bepalen welke richting ik kies, doen wat mij gelukkig maakt, hoe ik mijn dagen vul en op welke manier ik mezelf wil ontwikkelen. Mijn eigen pad bewandelen, vertrouwen op mijn eigen gevoel.

Lieke-Online | Lieke van de Ven

ONDERNEMERSCHAP
En zo ontstond in 2020 mijn bedrijf Lieke-Online! Toen ik eenmaal voor dit pad koos, vielen alle puzzelstukjes op hun plaats. Al jaren was ik geïnteresseerd in het ondernemerschap en hielp ik als vrijwilliger bedrijven, verenigingen en organisaties vooruit met hun marketing, website en social media. Bovendien runde ik eerder samen met mijn medestudenten een onderneming, waar ik enorm veel plezier in had. Ik vind het ontzettend fijn en waardevol andere ondernemers verder te helpen met mijn marketingkennis en samen het bedrijf naar een hoger niveau te tillen of te laten groeien.

Lieke-Online

Wat is een virtueel assistent?

Virtueel Assistent, Virtual Assistant, VA, Virtueel Professional, Online Assistent, Business Assistent. Er zijn veel verschillende termen die gebruikt worden om de functie te omschrijven. Ik gebruik graag de term Virtueel Assistent (VA). Een Virtueel Assistent is zelfstandig ondernemer en ondersteunt (op afstand) andere ondernemers met de groei van hun bedrijf. Door alle online middelen die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben is het onnodig op kantoor aanwezig te zijn. Zo kan een VA virtueel werken op elke plek waar WiFi is, vaak vanuit huis of flexplekken. Dit betekent tevens dat het mogelijk is meerdere bedrijven tegelijkertijd te ondersteunen. Het beroep is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot het beroep van de toekomst! Sinds Corona werken we steeds vaker gemakkelijk op afstand, dit online ondernemen is dan ook een gemakkelijke toevoeging aan je business.

HOE ONDERSTEUN IK JOUW BEDRIJF?
Een virtueel assistent heeft zijn/haar eigen specialisatie of expertise. Met Lieke-Online richt ik me op de online marketing van jouw bedrijf. Samen kijken we naar jóúw verhaal en jóúw onderscheidende waarde, naar wat jou uniek maakt! Als jouw persoonlijk virtueel assistent zorg ik ervoor dat de juiste boodschap op een creatieve en inspirerende wijze wordt overgebracht tot de juiste doelgroep, via het juiste medium. Ik richt me als jouw virtueel assistent dus niet op brandjes blussen, maar op een langdurige relatie waarin we samen aan de slag gaan met een strategie. Nadat we het plan voor jouw business hebben opgezet, ga ik voor je aan de slag! Met waardevolle en inspirerende content bouwen we samen aan een sterke band met jouw volgers en daarmee jouw potentiële klanten.

Ik ga graag een nieuwe uitdaging met jou aan! Jij ook met mij?